Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Rabu, 17 Juni 2020

TRI TANGTU DI BUMI



 

Judul TRI TANGTU DI BUMI

Penulis Yoséph Iskandar

·         Tahun 2020

·         Ukuran 14,5 x 21 cm

·         96 Halaman

·         Jenis Kertas Isi HVS 70 Gram

·         Jenis Kertas Cover Art Carton 210 Gram

·         Isi 2 Warna

·         Cover 4 Warna

·         Jenis cover Soft Cover

·         Jilid Perfect Binding

·         ISBN 978-979-16066-9-1

Harga 30K

 

Synopsis

Tri Tangtu di Bumi mangrupa roman sajarah nu ngagambarkeun pangalaman Pamanah Rasa, putra Prabu Déwa Niskala ti Kawali, nu ngumbara ka kalér, nikah ka Nyi Ambetkasih tuluy ka Putri Subanglarang nu ngalahirkeun Walangsungsang, Larasantang, jeung Sangara nu ngagem agama Islam milu ka indung. Pamanah Rasa ogé dipulung mantu ku Prabu Susuktunggal di Pakuan. Malah waktu aya pakétrok paham antara mitoha jeung bapana, Pamanah Rasa nu geus diangkat jadi Prabu Anom di Pakuan, mihak ka mitoha, da cék anggapanana bapana ngalakukeun kasalahan. Inyana usaha satékah polah supaya pakétrokna éta dua raja téh teu nimbulkeun peperangan antara dua nagara nu asalna hiji, nyaéta Sunda. Salian ti éta, Pamanah Rasa nénjo aya bahaya nu jolna ti Demak nu geus Islam. Yoséph lain baé némbongkeun panemuna ngeunaan sajarah Sunda, tapi alus deuih dina ngagambarkeun tokoh-tokohna tur sacara tapis ngamangpaatkeun unsur-unsur carita pantun.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *