Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Rabu, 17 Juni 2020

SANGGEUS UMUR TUNGGANG GUNUNG



 

Judul SANGGEUS UMUR TUNGGANG GUNUNG

Penulis Usep Romli H.M

·         Tahun 2020

·         Ukuran 14,5 x 21 cm

·         96 Halaman

·         Jenis Kertas Isi HVS 70 Gram

·         Jenis Kertas Cover Art Carton 210 Gram

·         Isi 2 Warna

·         Cover 4 Warna

·         Jenis cover Soft Cover

·         Jilid Perfect Binding

·         ISBN 978-623-7670-86-5

Harga 30K

 

Telah dinilai dan disahkan penggunaannya sebagai bacaan Muatan Lokal Bahasa dan Sastra Daerah Berkualitas yang digunahak dalam Proses Pembelajaran Jenjang SD/MI, SMP/MTs, dan SMA/SMK/MA/MAK, Sesuai dengan Surat Keputusan Gubernur Jawa Barat melalui Kepala Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat Nomor: 819/27496-Set-Disdik, Tanggal: 31 Désémber 2013

Buku ini telah mendapat Hadiah Sastera Rancagé Tahun 2010

Synopsis

Bari ngalempréh teu daya teu upaya, Japarana nyileuk. Kabéh geus laleungitan ti sakuriling dirina. Sora tonggérét. Sora turaés. Dalah sora sinsow ragaji mesin nu ngagalaksak ogé, geus teu kadéngé. Bareng jeung rubuhna tatangkalan. Bareng jeung bungbangna leuweung, bulistirna pasir jeung gundulna gunung.

 

“Sagala karasa. Sagala kaharti. Sanggeus sagala karasa nyiksa awak,” Japarana humarurung. Nahan kanyeri. Nahan kahanjelu. Nahan pananya, naha malakalmaot tacan datang mapag. Jeung ngira-ngira kasanggup nanggung jawab rupa-rupa kalakuan, ti barang kasebut balég nepi ka umur tunggang gunung, di mahkamah yaumul ahir engké.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *