Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Kamis, 18 Juni 2020

MISTERI HAUR GEULIS



 

Judul MISTERI HAUR GEULIS

Penulis Dadan Sutisna

·         Tahun 2020

·         Ukuran 14,5 x 21 cm

·         84 Halaman

·         Jenis Kertas Isi HVS 70 Gram

·         Jenis Kertas Cover Art Papper 210 Gram

·         Isi 2 Warna

·         Cover 4 Warna

·         Jenis cover Soft Cover

·         Jilid: Jahit Kawat

·         ISBN 978-623-7670-61-2

·         Harga 28K

 

Telah dinilai dan disahkan penggunaannya sebagai bacaan Muatan Lokal Bahasa dan Sastra Daerah Berkualitas yang digunahak dalam Proses Pembelajaran Jenjang SD/MI, SMP/MTs, dan SMA/SMK/MA/MAK, Sesuai dengan Surat Keputusan Gubernur Jawa Barat melalui Kepala Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat Nomor: 819/27496-Set-Disdik, Tanggal: 31 Désémber 2013

Buku ini telah mendapat Hadiah Samsoedi tahun 2004

 

Sinopsis

Lembur Haur Geulis keur harengheng, lantaran aya budak nu leungit. Cek kapercayaan urang lembur, eta budak teh kasarung di Leuweung Tutupan, hiji tempat anu sanget pisan.

Kaparengan aya barudak ti kota anu pakanci di Haur Geulis. Diran salasahiji budak nu keur pakanci tea, boga maksud neangan eta budak. Manehna ngajak baturna, Rina jeung Emod, pikeun ngajugjug Leuweung Tutupan. Mimitina mah, Emod jeung Rina teh arembungeun. Tapi Diran keukeuh hayang neangan eta budak, lantaran kapangaruhan ku buku-buku misteri anu sok dibaca ku manehna. Arinditna ti lembur teh rerencepan, da sieun katohyan ku Pa Guru. Mangkaning maranehna can nyahoeun, siga kumaha ari Leuweung Tutupan teh. Kumaha carita saterusna? Naha Diran jeung baturna bisa manggihan eta budak?

Misteri Haur Geulis, buku bacaan barudak meunang Dadan Sutisna. Pangarangna kungsi dileler Hadiah Samsoedi 2002 pikeun buku Nu Ngageugeufi Legok Kiara.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *