Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Kamis, 18 Juni 2020

MASYITOH; DRAMA TILU BABAK



 

Judul MASYITOH; DRAMA TILU BABAK

Penulis Ajip Rosidi

·         Tahun 2020

·         Ukuran 14,5 x 21 cm

·         100 Halaman

·         Jenis Kertas Isi HVS 70 Gram

·         Jenis Kertas Cover Art Papper 210 Gram

·         Isi 2 Warna

·         Cover 4 Warna

·         Jenis cover Soft Cover

·         Jilid: Jahit Kawat

·         ISBN 978-979-3631-53-0

·         Harga 32K

 

Telah dinilai dan disahkan penggunaannya sebagai bacaan Muatan Lokal Bahasa dan Sastra Daerah Berkualitas yang digunahak dalam Proses Pembelajaran Jenjang SD/MI, SMP/MTs, dan SMA/SMK/MA/MAK, Sesuai dengan Surat Keputusan Gubernur Jawa Barat melalui Kepala Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat Nomor: 819/27496-Set-Disdik, Tanggal: 31 Désémber 2013

 

Sinopsis

Waktu Kangjeng Rasulullah Saw. Isra ti Masjidil Haram di Mekah ka Masjidil Aksha di Darussalam, ngambah buana nu keur ngageubra saré, nitih bu­rok nu lumpatna sagancangeun kilat, pelenghir aya aangseuan nu kalintang seungitna, dugi ka reg an­jeun­na ngarandeg, pok naros ka malaikat Jibril nu nyarengan jajap.

”Naon ieu téh mana seungit-seungit teuing, ya Jibril?”

”Seuseungitan nu asalna ti makamna Masyitoh.”

”Saha ari Masyitoh téh?”

”Hiji emban urang Israil nu ngawulaan putrina Fir’aon, nu geus ditibanan hu­kum-pati, ku lantaran henteu daék ninggalkeun kapercayaanana ka Allah SWT. Masyitoh milih tumpur-lebur sapiri-umpi ma­nan kudu mangéran ka Fir’aon papada jelema ....” (tina hiji hadis)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *