Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Kamis, 05 Maret 2020

KAKAREN REVOLUSI



Judul KAKARÉN RÉVOLUSI
·         Penulis Tatang Sumarsono
·         Tahun 2012
·         Ukuran 14,5 x 21 cm
·         160 Halaman
·         Jenis Kertas Isi HVS 70 Gram
·         Jenis Kertas Cover Art Carton 210 Gram
·         Isi 2 Warna
·         Cover 4 Warna
·         Jenis cover Soft Cover
·         Jilid : Block Lem
·         ISBN 978-979-419-382-2

Sinopsis
Aweuhan merdeka ngalantarankeun Erom jadi bagian tina revolusi 1945. Ancrub jadi tentara, anu dina émprona mindeng nandangan kuciwa, kungsi rék ditangkep ku tentara pendudukan, ngan kaburu ditulungan ku sobatna jaman keur budak nu geus biluk ka NICA. Jol paréntah kudu mundur ka pakidulan Bandung: dayeuh dilemah-irengkeun. Tambah-tambah kuciwana ku ayana paréntah hijrah. Tapi, manéhna teu baha…
Kakarén Révolusi, hiji gambaran masyarakat Tatar Pasundan ti mimiti jaman merdéka tepi ka taun 1950-an. Teu ngalalakonkeun jalma rongkah rohaka, atawa perjuangan heroik, tapi ukur eunteung surem kaayaan di Jawa Barat anu masih kénéh langka kacatet dina sajarah

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *