Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Senin, 19 Desember 2016

TI PANTI ASUHAN NEPI KA ROHANGAN SIDANG Catetan Lalampahan Itto Cs. Margawaluya

Itto Cs. Margawaluya
2016; 14,5 x 21 cm. 676 hal 
Rp. 170.000
ISBN 978-979-41 9-455-3

Eusi biografi Itto téh éstuning leubeut ku pangalaman jeung sawangan hirup. Kandel naskahna nu méh 700 kaca, bener-bener luar biasa. Kamampuh jeung kadaék nu langka dipibanda ku para pangarang (Sunda). Cék sawangan mah ieu buku bakal jadi bagian penting tina kakayaan literatur Sunda nu teu pati réa. Malah saeutik pisan. Nu aya karék semi-otobiogr anu Ajip Rosidi Hurip Waras (1988), jeung otobiografi Ajip kénéh Hidup Tanpa Ijazah(2008).

Kalawan teu kudu masualkeun rupa-rupa kakurangan téhnis, otobiografi Itto Cs. Margawaluya geus jadi ciri mandiri keur pangarangna pribadi, ancrub dina gempungan kahirupan. Geus méré warna, katut rasa jeung sambara kana kahirupan Itto Cs. dipatalikeun jeung kahirupan lingkunganana. Itto Cs. Margawaluya geus nancebkeun jangkar pertanda yén dirina “aya” (éksis) ku mangrupa karya katut jasa. Sanajan ukur di tingkat désa, kacamatan atawa kabupatén, tetep baé nanjeur tur nyongcolang. Saeutikna nuduhkeun, yén Itto Cs. Margawaluya boga jalan sorangan dina ngagelarkeun kawajiban salaku hiji manusa, satengahing hirup jeung kahirupan.


H. Usep Romli H.M.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *