Literasi Lintas Generasi (Sejak 1971)

Selasa, 03 September 2013

PERJOANGAN PAGUYUBAN PASUNDAN

PERJOANGAN PAGUYUBAN PASUNDAN
Oleh; Sjarif Amin
2013;21 x 14,5 cm;136 hlm; 
Rp. 40.800
ISBN 978-979-419-404-1

Perjoangan Paguyuban Pasundan 1914-1942 medar sajarah organisasi Paguyuban Pasundan (PP) ti mimiti ngadeg tepi ka jolna bangsa Jepang. Rongkah pisan perjoangan PP harita téh, da milu campuh dina pergerakan kebangsaan Indonésia dina abad ka-20 awal. Mampuh nyawang mangsa nu rék dating deuih, nepi ka bisa ngadegkeun sakola, bale ékonomi rayat, jeung kantor naséhat hokum (advies bureau).  Nu pangahéngna, kumaha teuneung ludeungna wawakil ti PP, R. Oto Iskandar Dinata, nalika merjoangkeun cita-cita kamerdikaan Indonésia dina Sidang Déwan Rakyat  (Volksraad).

Dina nepikeunana, Sjarif Amin alias Moh. Koerdi teu jiga keur ngarang buku sajarah formal, tapi cara nyaksian hiji kajadian laju didongéngkeun deui. Da dina enyana atuh, mingangka Pamingpin Rédaksi sk. Sipatahunan, Sjarif Amin mah teu leupas tina rupaning kagiatan PP. Tapi eusi ieu buku mah leuwih ahéng batan dongéng panineungan deuih, da dumasar kana sumber tinulis nu yakin dina benerna. Upamana notulén siding nalika Oto Iskandar Dinata pidato di Volksraad, dilam-pirkeun jeung Notulén dina basa Belanda. 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Kantor Pusat

PT Dunia Pustaka Jaya
Jl. Gumuruh No. 51, Batununggal,
Kota Bandung 40275
Jawa Barat - Indonesia
Tlp. 022-7321911
WA +62 858 8818 1776
info@pustakajaya.com
pemasaran@pustakajaya.com

Cabang Pemasaran

Godog, Karangpawitan, Kabupaten Garut,
Jawa Barat 44182






Ikuti terbitan buku baru melalui email:

Kontak Kami

Nama

Email *

Pesan *